Als je kroonkurken wil gebruiken op je scrapbookpagina’s sla dan eerst de randen plat met een rubberen hamer zodat ze de tegenoverliggende pagina’s niet beschadigen, daarna kun je er een foto inplakken, of een stukje papier met evt. een tekst. Je kunt er ook een gaatje in slaan en er een lintje of fiber doorheen halen.

Platte cadeautjes voor in je scrapbook maak je heel eenvoudig met karton, waarover je een vrolijk gekleurd papiertje en wat lint plakt.

Ponsjes zijn soms na verloop van tijd moeilijker in te drukken. Als een grof schuurpapiertje niet helpt kun je aluminiumfolie of fijn schuurpapier ponsen hierdoor wordt de snijkant van het ponsje weer wat scherper. Overigens werkt dit ook bij een botte schaar. Na het knippen van aluminiumfolie of fijn schuurpapier is die ook weer veel beter bruikbaar.

Bewerk eens een foto digitaal en laat deze afdrukken. Je kunt zo al fibers en eyelets toevoegen maar ook foto's (gedeeltelijk) zwart/wit of sepia maken.

Gebruik je foto’s om een verhaal te vertellen, dus fotografeer zoals je zou filmen. Een overzichtsfoto, details zoals gezichten, handen die met iets bezig zijn, het eindresultaat, bloemen in de omgeving.

Een leuk idee is om een scrapbook te maken van een oud boek, zie als voorbeeld dit ridderboek en dit bloemenboek waarvan de voorkant nog niet helemaal af is en waaraan je kunt zien dat de oorspronkelijke pagina’s gedeeltelijk als achtergrond zijn gebruikt.

De nieuwe rage hobbydots is ook makkelijk te verwerken in een scrapbookpagina. Je kan hiervoor bestaande figuren gebruiken maar je kan ze natuurlijk ook zelf verzinnen.